datateknik.se – Allt om IT och datorer

Skaffa en Easee laddbox till elbilen

Det är inte bara datorn man kan koppla upp på ett wifi-nätverk. Det kan man även göra med många andra produkter nu för tiden. Förutom att koppla upp vardagliga vitvaror såsom kylen och luftvärmepumpen på nätet, kan man även koppla upp sin laddbox och på så vis fjärrstyra den. Men då gäller det att man skaffar en smart sådan. Är du kund hos Tibber kan du med hjälp av deras Easee laddbox få en smart och priseffektiv laddning av bilen när som helst på dygnet.

Ladda elbilen smart med smart laddbox

Det propageras väldigt mycket för att folk ska köpa en elbil av miljöfrämjande skäl, men det är inte bara för miljöns skull som elbilen lockar. Många gillar det faktum att man slipper vara beroende av fossila bränslen, speciellt då priset på fossila bränslen kan variera kraftigt. Den som har ett fast pris på sitt elabonnemang har därför mycket att vinna på att ladda sin bil med el istället för bränsle, då det kraftigt kan få ner hushållets omkostnader.

Den som har valt att skaffa en elbil kan glädjas åt många smarta funktioner som en elbil medför. Bland annat finns möjligheten att fjärrstyra laddboxen så att man enkelt och bekvämt kan ladda sin bil när man vill. Till exempel kan man se till så att laddboxen laddar under en tidpunkt på dygnet då priset på el är som billigast. Det är extra smidigt och smart för dig som har ett rörligt elpris då elpriset fluktuerar väldigt mycket under dygnet. Att ha möjligheten att kunna ladda elbilen automatiskt under exempelvis natten är möjligt med laddboxen Easee från Tibber. Då kan laddningen anpassas efter när på dygnet man vill ladda bilen, vilket är oberoende av när man kopplar ihop bilen med laddboxen. Det bidrar till en mer bekväm och enklare vardag som kan spara många tusenlappar varje månad.

Våga ta steget att köpa elbil

Om du ännu inte tagit steget att skaffa en elbil, kan det vara bra att känna till att det finns goda möjligheter att förverkliga dina planer. För många är det priset på elbilen som är ett hinder. Elbilarna är dyrare jämfört med bränsledrivna bilar, men för att öka försäljningen av bland annat elbilar har riksdagen infört diverse skatteavdrag och bonusar för bilar med låg klimatpåverkan. Dessutom kan man få avdrag upp till 50 % om man installerar en laddbox till sin elbil, vilket gör det möjligt för fler att faktiskt ta steget och skaffa en elbil.

Du kanske också gillar