datateknik.se – Allt om IT och datorer

Datorer och IT-säkerhet för företagaren

Det är mycket att tänka på som företagare, och i synnerhet om du nyligen startat företag och ska börja komma i gång med arbetet. Det tillkommer administrativt arbete för i princip alla branscher, och en del känslig information hör ofta till. Om du arbetar med kontorsuppgifter och administrativa tjänster som huvudsyssla, är det särskilt viktigt med en ergonomisk kontorsplats, god arbetsmiljö, bra utrustning och god IT-säkerhet.

Hitta kontor

Det första uppdraget kan mycket väl vara att hitta ett kontor. Ska du arbeta hemifrån, ha eget kontor eller kan Coworking space Stockholm vara rätt för dig och ditt företag? Fördelen med att arbeta hemma är att du slipper pendlingstiden. Fördelen med eget kontor eller åtskilt kontor är att du inte behöver tänka lika mycket på vilka uppgifter du har framme. Den stora fördelen med Coworking space Stockholm är att du slipper ägna en del av ditt hem till kontor, du får en ordnad arbetsmiljö och har möjlighet till det sociala, trots att du inte har några egna kollegor.

Fördelar med stationär dator

Det är enklare att köpa nya komponenter till en stationär dator än en bärbar, om den skulle bli sämre med tiden. Det kan göra det möjligt för dig att bevara kvaliteten på datorn en längre tid. Om du behöver mycket prestanda kan det vara enklare att hitta en bra stationär dator. Du slipper även koppla in tangentbord, mus, skärm osv. då de alltid är inkopplade.

Fördelar med bärbar dator

Den stora fördelen är att du enkelt kan ta den med dig. Det gör den till ett flexibelt alternativ. Du kan arbeta hemifrån, på tåget eller i stugan. Numera finns det bärbara datorer med mycket prestanda och minne, så den fyller behoven för de flesta arbeten.

Om du enbart arbetar via datorn, kan det vara värt att investera i både en stationär och en bärbar dator för att kunna arbeta flexibelt vid behov samt ha en ordnad stationär arbetsplats. Oavsett vad du väljer, behöver du känna till de datalagar som gäller.

Säkerhet och backup

Säkerheten för dig och dina kunder är A och O när du har företag. Det kan vara värt att investera i ett extra bra antivirusskydd och att gå en kurs i IT-säkerhet, om du är ensam ansvarig. Det är viktigt att alltid låsa datorn när du lämnar din plats, och att inte låta känslig kundinformation vara synlig för obehöriga. Sedan ska du besluta var du ska spara en backup på ditt arbete och alla dokument. Det finns lösningar online, och för de känsligaste delarna kan en bärbar hårddisk vara en bra idé. Det finns bärbara hårddiskar med mycket minne, som du enkelt kopplar till datorn via USB när du behöver dokumenten eller vill föra över filer till den.

Du kanske också gillar