datateknik.se – Allt om IT och datorer

Två-i-ett dator

Det har blivit mycket populärt att inte bara just köpa renodlade datorer. För de som vill kunna vara flexibla och få med sig en dator även i den allra minsta packningen kan en två-i-ett dator vara ett bra alternativ. Men är det här egentligen ett bra alternativ för den som vill ha en dator som man kan göra det mesta på?

Vad är en två-i-ett dator egentligen?

En två-i-ett dator är en dator som både kan användas som dator och surfplatta. Man har ett kraftigare tangentbord som liknar underdelen på en laptop, men tangentbordet kan sedan anslutas direkt till en tunn skärm. När man tar bort tangentbordet fungerar datorn som en vanlig surfplatta, samtidigt som ett anslutet tangentbord gör det lättare att kontrollera och att skriva på enheten.

Fördelar och nackdelar med en tv-i-ett dator

En stor fördel med två-i-ett datorn är att den är så pass liten och smidig. Behöver man extra mycket plats kan man bara ta med surfplattedelen, och ska man skriva mycket kan även tangentbordet tas med. En nackdel med den här datortypen är dock att man inte får fullt lika mycket prestanda som i en bärbar dator.

När passar en två-i-ett-dator bra?

En två-i-ett dator passar bra om man mestadels ska arbeta, läsa nyheter och öppna mail. Den fungerar också bra för att streama tv och film. Man kan också spela mindre krävande spel på den. Om man vill spela större spel är det här dock inte ett bra alternativ. Man bör också tänka på att skärmen är mindre tills storleken och det kan bli jobbigt att titta på en under väldigt långa stunder. Datorn fungerar dock utmärkt till vardags.

Du kanske också gillar