datateknik.se – Allt om IT och datorer

Apputveckling är en gren inom data

Något som det har kommit mer och mer av är olika appar. Styrkan som appar har är att det ofta går att utföra en eller några stycken uppgifter väldigt bra i en specifik enhet som användaren brukar. Appar kan exempelvis användas som en funktion som blir ett komplement till företagets befintliga närvaro eller helt enkelt den primära produkten för en verksamhet. En app används främst för att ge en extra funktionalitet. Många tänker på mobilapplikationer när ordet appar nämns. Om du är i behov av en app finns det bra apputvecklare i stockholm som vet vad som krävs för en bra app.

Anlita apputvecklare i Stockholm

När du anlitar apputvecklare i Stockholm är det viktigaste att veta vilket behov och för vem som appen ska utvecklas för. Det är viktigt att sätta användarens behov i fokus när en app ska tas fram och utvecklas. Apputvecklare i Stockholm hjälper startups, större bolag och tjänstedesignbyråer. De har en gedigen kompetens och erfarenhet av iOS, Android men även cross-plattform-ramverk.

Native appar

Det finns olika typer av appar. Många tänker främst på native och mobil apputveckling för Android och iOS men det finns flera format. Formatet som appen har påverkar appens funktionalitet och priset för appen. En native app är ett format som utvecklas för ett särskilt operativsystem som exempelvis Anroid och iOS. Den stora fördelen med native app är att det går att få ett snyggare gränssnitt och en hög prestanda eftersom appen kommer att installeras och köras direkt på användarens enhet. Appen utnyttjar enhetens programvara vilket är fördelaktigt.

Progressiva webappar och hybridapp

En progressiva app är en så kallad nedladdningsbar webbplats som fungerar precis som en app. Det appen gör är att den sparar en offline-version av webbsidan så att användaren kan komma åt innehållet utan att ha en internetuppkoppling. En hybridapp är en blandning mellan en progressiv app och en native app. En hybridapp byggs upp med en slags kodbas som passar för olika operativsystem. Hybridappar har blivit allt mer populär eftersom företag har insett komplexiteten och svårigheterna med att ha en app som ska kunna stödja olika mobila plattformar. Nackdelen med en hybridapp är att den kan tappa en aning i funktionalitet jämfört med en helt renodlad native app. Vad du ska välja för typ av app till ditt företag kan du diskutera med den apputvecklaren som ska ta fram den. De har oftast god koll på vad som är bäst att göra i varje enskilt fall.

Du kanske också gillar