datateknik.se – Allt om IT och datorer

Dator i skolan

Det blir allt mer vanligt att skolor använder datorer i sin undervisning. Många gånger delas datorer ut till eleverna, och de ska sedan användas för att göra läxor och annat skolarbete. Men vilka fördelar har egentligen datorerna och vad får de användas till?

Fördelarna med dator i skolan

Det finns flera fördelar med datorer i skolan. Eleverna kan göra sina läxor och leta information direkt. Vissa elever blir inte lidande för att man inte har en dator hemma. När alla elever har samma typ av dator behöver ingen heller bli mobbad för att någon har en bättre dator. Skolarbetet underlättas också en hel del eftersom alla kan jobba hemifrån så länge det finns internet.

Vem betalar eventuella skador?

Något flera skolor fått kritik för är att de kräver eleverna på pengar om en dator skulle gå sönder utanför skolan. Myndigheten Skolinspektionen menar att det inte är helt okej, utan skolan får inte kosta pengar. Det skolan i så fall får göra är att inte tillåta att datorerna tas med hem.

Får datorerna användas till vad som helst?

Nej, skolans datorer får inte användas till allt. Man får till exempel inte ladda ner saker, eller surfa på olämpliga sidor.

Du kanske också gillar